18. Smotra Sveučilišta

18. Smotra Sveučilišta

Pod geslom "Karijera bez granica" održat će se 18. Smotra Sveučilišta, a od od 14. do 16. studenoga na Smotri će se predstaviti 110 izlagača i to prvi put u Boćarskom domu.

Smotra je tradicionalno namijenjena učenicima završnih razreda srednjih škola i studentima, ali i svima koje zanima nastavak školovanja na zagrebačkome Sveučilištu te na drugim visokoškolskim ustanovama u Hrvatskoj i drugim zemljama Europske unije (EU).

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare u sveučilišnu Rektoratu najavila prorektorica za studente i studije Blaženka Divjak, "sutrašnji program svečanog otvaranja Smotre bit će posvećen plesnoj umjetnosti budući da se od ove godine, i to prvi put u Hrvatskoj, izvode preddiplomski studiji Suvremenoga plesa i Baletne pedagogije na Akademiji dramske umjetnosti."

Uz sveučilišne fakultete i akademije, tijekom tri dana na Smotri će se predstaviti i veleučilišta, visoke škole i ostali sudionici iz Hrvatske i inozemstva - Slovenije, Austrije, Velike Britanije, Francuske, Nizozemske, Danske i Njemačke.

Aktivnosti na izložbenim prostorima bit će popraćene i održavanjem panel-diskusija, dviju radionica - Kako tražiti i (naći) posao? i Kako dobro (na)učiti? te triju tribina - Što nas (ne)ograničava, Nastavak sportske karijere u očuvanju zdravlja studenata kroz sveučilišni sport i nastavu tjelesne i zdravstvene kulture te Razlikujemo li kompetencije?

Prorektorica Divjak istaknula je da će se u sklopu Smotre predstaviti i novi sveučilišni studiji koji se izvode u suradnji s Hrvatskim vojnim učilištem "Petar Zrinski", a to su studiji Vojno vođenje i upravljanje te Vojno inženjerstvo, a tim povodom će Smotru posjetiti i ministar obrane Ante Kotromanović.

Najavljeno je da će u subotu Smotru posjetiti i predsjednik Republike Ivo Josipović.

Smotra je dio bogata programa Tjedna Sveučilišta u Zagrebu koji se održava od 11. do 16. studenoga u povodu Dana Sveučilišta u Zagrebu koje ove godine proslavlja 344. obljetnicu utemeljenja.