2. Sajm zimnice i autohtonih proizvoda

2. Sajm zimnice i autohtonih proizvoda

Marko Lukunić/PIXSELL

Točno u podne, na Trgu bana Jelačića i svečano otvorenje 2. Sajma zimnice i autohtonih proizvoda. Na njemu će se predstaviti 117 izlagača i poljoprivrednika iz svih hrvatskih županija i grada Zagreba.

Sajam je službeno otvoren jutros u 8.00h.Obići ga možete do 20.00h, kao i sutra 29.12. (8.00h-20.00h), a u nedejlju 30.10. (8.00h -13.00h). 

Organizaciju potpisuju - Ministarstvo poljoprivrede i Grad Zagreb u suradnji s Hrvatskom udrugom mladih poljoprivrednika. 

Naša zemlja ima bogatu gastronomsku tradiciju i ponudu, a naš je cilj da što više domaćih autohtonih proizvoda uskoro pronađe svoj put do europskih oznaka izvornosti i zemljopisnog podrijetla. Ministarstvo će uvijek biti na usluzi proizvođačima i pomagati im da zajedno dođemo do cilja. Zimnica se tradicionalno priprema u cijeloj Hrvatskoj, a tko nije vičan u vlastitoj kuhinji ili je željan novih ideja i okusa, neka nam se pridruži na trodnevnom sajmu u središtu Zagreba -  poručio je ministar Tomislav Tolušić uoči otvaranja ovogodišnjeg Sajma zimnice i autohtonih proizvoda.