2016. dočekana uz spektakularni vatromet

2016. dočekana uz spektakularni vatromet

Borna Filić/PIXSELL

Slavilo se u krugu obitelji, klubovima, hotelima i restoranima, ali i na tradicionalnim proslavama na otvorenome. Veselo i uz vatromet - tako su novu godinu dočekali naši mnogobrojni sugrađani i njihovi gosti, kako na Trgu bana Jelačića tako i na ostalim lokacijama u središtu grada.

Dobrom raspoloženju pogodovala je i povoljna temperatura zraka, koja se kretala oko nula stupnjeva.

Posljednje sekunde 2015. na glavnom gradskom trgu odbrojavao je i gradonačelnik Milan Bandić. A građane je zabavljala poznata pjevačica Nina Badrić, grupa Vatra i Teška industrija.
Nova godina dočekana je na još nekoliko mjesta, uz raznovrstan program i u blagdanskom ozračju najbolje europske adventske i božićne destinacije, prema portalu "European Best Destination".
Slavlja su tako bila organizirana u Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava, na Zrinjevcu te na Europskom trgu. U gradskom se središtu našlo za svakog ponešto, od onih najmlađih do najstarijih.

A, prvi čovjek grada tradicionalno je prije dolaska na glavni gradski trg već obišao dežurne gradske službe i prenoćište za beskućnike.
Najprije je otišao na novogodišnju proslavu Društva "Goranin", u prostorije Stranke umirovljenika u Jurišićevoj ulici, a zatim se uputio sugrađanima u potrebi koji su smješteni u prenoćištu Crvenog križa u Kosnici. Nakon toga, posjetio je liječnike i medicinsko osoblje u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu u Heinzelovoj ulici te vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe grada u Savskoj cesti i policajce u Ulici Matice hrvatske.
Nakon što je u društvu sugrađana veselo ušao u novu godinu, gradonačelnik Bandić je sa suradnicima i novinarima posjetio rodilište u KBC-u Sveti Duh i prvo dijete rođeno u 2016. godini.