300 duatlonaca ovog vikenda osvaja Medvednicu

300 duatlonaca ovog vikenda osvaja Medvednicu

Igor Kralj/PIXSELL

Više od 300 sudionika iz Hrvatske i susjednih država natjecat će se ovog vikenda na obroncima Medvednice u trčanju i vožnji brdskim biciklima, a time će otvoriti i triatlon sezonu u Hrvatskoj. Park prirode Medvednica će 16. i 17. travnja biti stjecište iznimno atraktivnog i sportskog događanja.

Predsjednik Hrvatskog triatlon saveza Dorijan Pavliša u priopćenju je istaknuo kako na natjecanju očekuju 300 sudionika iz Hrvatske i susjednih država, a cilj im je i promovirati lijepote Medvednice, koju posebice tijekom vikenda posjećuje na stotine izletnika. 

A svi koji se ovog vikenda upute u planinarenje prema Sljemenu imat će prigodu pogledati i zanimljivo sportsko natjecanje - u trčanju obroncima Medvednice te vožnji brdskim biciklima. Osim atraktivnog sadržaja, želja nam je promovirati i zdrav natjecateljski i rekreativni život, aktivnost na otvorenom, a uz triatlon mislim da to najbolje osigurava upravo i ovo natjecanje na Medvednici, naglasio je Pavliša. 

Natjecanje će se u subotu i nedjelju, 16. i 17. travnja održavati na stazi za skijaško trčanje na području apartmanske kuće "Snježna kraljica". U subotu će se održati Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo Zagreba u super sprint kros duatlonu za najmlađe kadete te one starije seniore. Duatlon utrku pomogli su organizacijski i pokroviteljstvom Ministarstvo zdravlja, Grad Zagreb, zagrebački Kineziološki fakultet i Gradska četvrt Maksimir, uz sponzore Coca Colu i Keindl sport, priopćili su organizatori.