33-godišnja, COVID-19 pozitivna, Zagrepčanka šetala gradom

33-godišnja, COVID-19 pozitivna, Zagrepčanka šetala gradom

Foto: PUZ

Osumnjičena, tijekom redovne provjere pridržavanja mjera samoizolacije, nije bila na prijavljenoj adresi prebivališta. Kretavši se izvan svoga stana do stana svojih roditelja, iz jednog zagrebačkog kvarta u drugi, izazvala je opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Iako je bila dužna postupiti po uputi o samoizolaciji od strane nadležnog epidemiologa, u trajanju od 17. ožujka do 13. travnja 2020. godine, zbog dijagnosticirane zarazne bolesti Koronavirus – Covid 19. Tim je svojim ponašanjem u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti dovela stanare na adresi na kojoj prebiva i stanare na adresi na kojoj prebivaju njezini roditelji, navodi zagrebačka policija 
Policijskim službenicima izjavila je kako je odobrenje da se udalji s adrese samoizolacije dobila od svog epidemiologa, no policija je provjerom utvrdila  kako to nije istina s obzirom da je njezin epidemiolog naglasio da joj takvu uputu nije dao, niti njoj, niti bi isto učinio odnosno rekao bilo kome drugome tko boluje od zarazne bolesti COVID – 19.      
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je podnijeta kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.