4. Međunarodni Petrarca fest bogatiji nego ikad

4. Međunarodni Petrarca fest bogatiji nego ikad

Povodom proslave rođendana Francesca Petrarce u našem se gradu večeras održava 4. Petrarca fest. Međunarodni pjesnički festival posvećen formi soneta okuplja ljubitelje poezije iz zemalja bivše Jugoslavije, a ove godine na natječaj za najbolji sonet pristiglo je više od 180 radova.

Najbolji soneti bit će javno izvođeni i nagrađeni na svečanoj dodjeli nagrada u dvorištu Ateljea Meštrović u 20 sati. Novost ovogodišnjeg izdanja Petrarca festa je da, uz sonete na hrvatskom, srpskom, bosanskom, crnogorskom, slovenskom i makedonskom, u konkurenciju ulaze i soneti pisani na bugarskom jeziku.

Žiri koji u sastavu čine Sanja Baković, Tanja Žarić i prošlogodišnji pobjednik Tomislav Augustinčić, odabrao je neke sonete koji će danas biti pročitani. Koji će to biti može se saznati ako dođete večeras na svečanost, a objavit ćemo ih i na našim mrežnim stranicama. Nastupit će jedna mlada glazbenica Ana Avramov, sonete će čitati Sara Stanić i Luka Bulović, a program će voditi Karlo Došen. Imamo također jedno veliko i lijepo iznaneđenje koje sada ne bih otkrila, istaknula je organizatorica Magdalena Došen.

Petrarca Fest je volonterski i neprofitni festival pokrenut 2014. godine u našem gradu, a održava se u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca.