5. memorijal Ivana Ivančića jači nego ikad

5. memorijal Ivana Ivančića jači nego ikad 5. memorijal Ivana Ivančića jači nego ikad

Popularno zagrebačko natjecanje u bacanju kugle održat će se sutra na fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice. Dan uoči 69. Hanžekovićevog memorijala, snage u bacanju kugle odmjerit će, među ostalima, prvak Hrvatske Filip Mihaljević i aktualni svjetski prvak Tom Walsh.

U nikad jačoj sezoni bacanja kugle, u kojoj je čak sedam kuglaša prebacilo 22 metra, većinu najboljih gledat ćemo sutra na zagrebačkim fontanama. Sportski komentator bit će Stipe Žunić, a hrvatske boje branit će hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip MihaljevićDolazim u dobroj formi, Varaždin 21,03 i Pariz 21,22 metra. Sanirali smo malu ozljedu leđa koju sam imao i vratili se punom treningu. Sutra očekujem dobar rezultat, nadam se opet baciti preko 21 metra i nastaviti dizati formu do Svjetskog prvenstva u Dohi.

Već tradicionano, nastupit će trostruki pobjednik ovog natjecanja i aktualni svjetski prvak, Novozelanđanin Tom Walsh. Pitali smo ga u čemu je tajna njegovih sjajnih rezultata u Zagrebu - Moj ključ uspjeha ovdje su ćevapčići i pivo... šalim se, naravno. Uvijek je fantastično doći u Zagreb i ponovno sresti naše stare prijatelje, Stipu i Filipa. Svi obožavamo doći ovamo jer to je, ako ne najbolje, onda jedno od najboljih uličnih natjecanja. Uvijek se događa odličan 'show' uz izvrsnu atmosferu pa nas to motivira da bacamo daleko.

U jednako dobroj formi je i svjetski i olimpijski doprvak te svjetski prvak iz 2015. Joe Kovacs, koji očekuje spektakl - Mislim da će to biti jako dobro i zabavno natjecanje. Nadam se da neće samo jedan bacač baciti preko zadnje linije nego više njih tako da sljedeće godine morate povući još jednu liniju.

Dodajmo da se zbog održavanja 5. Memorijala Ivana Ivančića zatvara zapadni kolnik Ulice Hrvatske bratske zajednice pa će autobusne linije s Glavnog kolodvora, sutra od 18 do 21 i 30, voziti izmijenjenim trasama.