5. Zagreb Connect startupove nagrađuje s 860 tisuća kuna

5. Zagreb Connect startupove nagrađuje s 860 tisuća kuna

Nina Djurdjevic/PIXSELL

Peti Zagreb Connect, konferencija koja mladim poduzetnicima daje podršku u razvoju poslovnih ideja i olakšava njihov daljnji razvoj, počeo je na Zagrebačkom Velesajmu. Ove se godine 17 timova natječe za najbolji startup, za novčani dio fonda od 860 tisuća kuna.

Digitalna recepcionarka, pomoć pri liječenju disleksije te aplikacija koja vam pomaže riješiti kućanske poslove samo su neki od finalista ovogodišnjeg Zagreb Connecta. Najboljih 5 startupova će dobiti 160 tisuća kuna bespovratnih sredstava, a dodatnih 60 tisuća kuna dobit će najuspješnije predstavljanje proizvoda. Kvaliteta je svake godine sve bolja, a ove godine smo se koncentrirali isključivo na domaće startupove iz Hrvatske koji žele razvijati svoje startupove isključivo u okviru Grada Zagrebarekao je Direktor Zagrebačkog inovacijskog centra Frane Šesnić.

Ove godine je Zagreb Connect objedinjen sa Startup Factoryjem, programom koji osigurava edukaciju, mentore i infrastrukturu te tako razvija startup poduzetništvo. Razvojne tvrtke koje su prošle program danas su u finalu. Njih se nekoliko ističe i ja sam siguran da su svi oni adekvatni za tržište, međutim, samo najbolji će dobiti financiranje. Ipak, siguran sam da će svi oni nastaviti razvijati svoje poduzetničke ideje i njihovu realizaciju do tržišne održivosti, samo je pitanje hoće li ostati u istom obliku ili će se modificirati, istaknuo je Šesnić.

Osim podjele nagrada, organizirane su i panel diskusije, objasnila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić. Danas ćemo govoriti o pozicioniranju startupova unutar globalnog međunarodnog tržišta, a s obzirom na to da Grad Zagreb daje bespovratna sredstva i ne ulazi u vlasničku strukturu startupova, govorit ćemo i o tome kako startupovi, koje mi zovemo našim startupovima, utječu na svoju poslovnu  profitabilnost, ali i na konkurentnost Grada Zagreba i na nacionalno gospodarstvo.

Zagreb Connect će, sigurno, pomoći mladim poduzetnicima da što uspješnije razviju svoj proizvod i probiju se na tržište.