50 tisuća kuna za Dječji dom u Laduču

50 tisuća kuna za Dječji dom u Laduču

Borna Filic/PIXSELL

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić posjetio je štićenike Dječjeg doma u Laduču i darovao ček u vrijednosti od 50 tisuća kuna za nabavu novog automobila. Dječji dom u Laduču pruža socijalne usluge djeci u dobi od 6 do 18 godina koji su bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Dom trenutačno skrbi o 39 štićenika. Župan Stjepan Kožić svojim dolaskom, djecu je razveselio simboličnim darovima, a ček u vrijednosti od 50 tisuća kuna, posebno će koristiti zaposlenicima dječjeg doma. 

-Ono što smo posebno željeli je da na neki način ispunimo želju zaposlenicima, da udovoljimo njihovim potrebama kada je riječ o putovanju po terenima, po području Zagrebačke županije. Darovali smo 50 tisuća kuna , to neće biti dovoljno za vozilo , ali nadamo se da će se od ostalih donacija skupiti-rekao je Kožić. 

Podružnica Laduč smještena je u Dvorcu Laduč u Gornjem Laduču koji se nalazi na prijelazu između savske ravnice i južnih padina marijagoričkog pobrđa. Udaljena je 8 km od Zaprešića i 25 km od Zagreba. 

Dvorac u secesijskom stilu sagrađen je potkraj 19. st., a s perivojem ispred njega spada u drugu spomeničku kategoriju. Vlasnik dvorca je bila obitelj Vranyczany-Dobrinović, a dvorac je nacionaliziran nakon II svjetskog rata kada je u njemu osnovan dom za zbrinjavanje ratne siročadi. Dom je 1984. godine pripojen Dječjem domu Zagreb.