69. Hanžekovićev memorijal na Mladost dovodi atletsku elitu

69. Hanžekovićev memorijal na Mladost dovodi atletsku elitu

Matija Habljak/PIXSELL

69. Memorijal Borisa Hanžekovića u naš grad dovodi najbolje svjetske atletičare i atletičarke. Svoje snage odmjerit će sutra, 3. rujna, od 18 sati u Sportsko-rekreacijskom centru Mladost, gdje ih očekuje i nova atletska staza.

Najstarije sportsko natjecanje u Hrvatskoj i ove će godine okupiti domaću i svjetsku atletsku elitu. Na popularnom Hanžeku nastupit će "kraljica diska", olimpijska, svjetska i europska prvakinja te šesterostruka prvakinja Dijamantne lige u bacanju diska Sandra Perković - Ja sam u odličnoj formi. Nakon zadnjeg mitinga Dijamantne lige otišla sam u sportski kamp, što se pokazalo pozitivnim, a sutra se veselim dobrom rezultatu.

Nakon ozljede zbog koje prošle godine nije mogla nastupati, na Hanžek se vraća olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak - Stvarno su vrhunski atletičari ove godine na startnim listama, jako puno nas ima i to je ono što čini ovaj miting najboljim. Ja se ovdje natječem drugi put, a imena su velika i nadam se da će rezultati biti fenomenalni, da će svi uživati i ispuniti svoje ciljeve.

Za potrebe održavanja ovog prestižnog natjecanja, oobnovljena je atletska staza na Mladosti na kojoj će, među ostalima, trčati Sergej Šubenkov, trkač na 110 metara s preponama, koji ima 3 svjetske medalje i 2 europska zlata. Na Hanžeku je pobjeđivao tri puta i eventualnom sutrašnjom pobjedom postao bi najuspješniji trkač u povijesti Hanžeka - Zbog toga sam jako uzbuđen. Ovaj Memorijal mi je najdraža utrka od svih. Za razliku od prijašnjih, ovogodišnji Memorijal se održava prije najvećeg događaja sezone pa će biti dio mojih priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi, zbog čega sam također uzbuđen.

Zahvaljujući novom sustavu natjecanja, Memorijal Borisa Hanžekovića sljedeće godine trebao bi ući u krug najboljih atletskih mitinga u Europi.