Adventska kućica "Kod fratara" - pomoć pučkoj kuhinji

Adventska kućica "Kod fratara" - pomoć pučkoj kuhinji

Igor Kralj/PIXSELL

Kućica "Kod fratara" radit će i ovog Adventa. Od danas u drive-in obliku u ponudi će biti specijaliteti po kojima je kućica i poznata. I ove godine kupnjom jednog obroka osigurat će se obrok za potrebne.

I dok su prošle bili na Zrinjevcu, ove godine su fratari svoju kućicu postavili ispred Caritasove Pučke kuhinje na  Svetom Duhu. To je "drive-in" kućica - Uz prethodnu najavu, ljudi mogu naručiti svoje porcije hrane koja se ovdje nudi i doći ovdje i preuzeti. Ne možemo se okupljati, ali doći, naručiti, preuzeti hranu moguće je kao i u drugim drive-in modelima - objasnio je je voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović. 

Iako je ponuda reducirana, na meniju su i dalje specijalitetiotkriva Vidović - Samostanska sarma je već prepoznata kao svojevrsni brend na našoj kućici, kobasice koje radimo po domaćoj proceduri koje radimo u blažoj i ljućoj varijanti, kuhano misno vino, to je sve u ponudi. Na tragu prošlogodišnjeg programa ponudili smo krpice sa zeljem, ali bez mesa. 

Ovogodišnji Advent je po mnogočemu drugačiji, no humanitarna pozadina rada ove kućice ostaje nepromijenjen: sav prihod donirat će se poučkoj kuhinji - Od pojave i epidemije i potresa nama se povećao broj korisnika za 20-ak posto, u nekim danima čak i više tako da potrebe zaista postoje. Profil korisnika se mijenja: sve više dolaze obitelji koje su ostale bez posla, stalnog izvora prihoda - rekao je Vidović.

Prijepodne kućica služi za potrebe pučke kuhinje, a od 16 do 22 sata za sve one koji će naručiti hranu i piće i tako sudjelovati u humanitarnoj akciji "Obrok za obrok".