Adventsku bajku nude Park Maksimir i Zoološki vrt

Adventsku bajku nude Park Maksimir i Zoološki vrt

HRT, Radio Sljeme

Park Maksimir i Zoološki vrt po prvi puta su se uključili u Adventsku priču. Uz gastronomske specijalitete te bogat glazbeni program ova je bajka posebno usmjerena na djecu koja se svaki dan mogu igrati u grijanim paviljonima, voziti se u kočiji Djeda Mraza, ali i još mnogo toga.

Šarena adventska bajka otvorena je na samom ulazu u park Maksimir. Uz osam adventskih kućica s raznolikom ponudom hrane i pića, Advent u Maksimiru nudi grijane paviljone za djecu, ali i glazbeni program. Radnim danom Advent se otvara u 16 sati, vikendom je otvoren od 11 do 23 sata, a petkom i subotom do 1 poslije ponoći.

Imamo tri grijana paviljona u kojima djeci nudimo razne edukativne, zabavne i kreativne sadržaje svaki dan od 17 do 21 sat. Uz kreativne paviljone tu je i instalacija muzeja iluzija koja je posebno napravljena za park Maksimir. Imamo i malog ponija kojeg vozi Djed Mraz pa se dječaci i djevojčice mogu provozati po parku. Uz to je prisutan i bogat glazbeni program jer svaku večer R'nB Confusion koja svaku srijedu, četvrtak, petak i subotu organizirati fantastične DJ nastupe, objasnila je organizatorica Adventa u Maksimiru, Slavica Olujić Klapčić.

Posjetitelji će moći doživjeti i advent u divljem srcu grada jer je Zoološki vrt postao dio božićne bajke. Gastronomski specijaliteti, miris cimeta i kobasica kao i svega drugoga ima i u Zoološkom, ali nitko nema ovako lijepe životinje i bajkovitu atmosferu kao mi. Nudimo svaki dan ture s Djedicom Mrazom i vilenjakom, ali i brojne koncerte kao i kazališne predstave. Imamo pregršt edukativnog i zabavnog, rekao je ravnatelj Zoološkog vrta, Damir Skok.

Za vrijeme Adventa od ponedjeljka do četvrtka ZOO je otvoren do 16 sati, dok je petkom, subotom i nedjeljom otvoren do 20 sati.