Akcija naziva - "Mimozini dani" prvi put održana na Cvjetnom trgu

Akcija naziva - "Mimozini dani" prvi put održana na Cvjetnom trgu

Sanjin Strukić/PIXSELL

Humanitarna akcija naziva "Mimozini dani" sa svrhom poticanja žena na samopregled dojke i štitnjače prvi je put održana na Cvjetnom trgu, gdje je organizirana i humanitarna prodaja mimoza. Građanima su se dijelili i letci o važnosti preventivnih pregleda.

Akciju pod geslom "Pet minuta za zdravlje" - organizirali su Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna te Hrvatska udruga za bolesti štitnjače.

Dio prikupljenog novca bit će namijenjen za kupnju aparata za intraoperativno zračenje, vrijednog 4 i pol milijuna kuna, koji će oboljelim ženama olakšati tu terapiju jer će im, umjesto svakodnevnih dolazaka, omogućiti jednokratno zračenje, pojasnila je predsjednica udruge Europa Donna dr. Vesna Ramljak. Izrazila je pritom nadu u razumijevanje i nove vlasti bez čije pomoći tako skupi aparat neće biti moguće nabaviti.

U sklopu akcije s Cvjetnoga trga točno u podne u zrak su pušteni deseci balona, simboli nove nade u život i ozdravljenje, a predstavnici Europe Donne i udruge za bolesti štitnjače istaknuli su kako im je cilj da "Mimozini dani" postanu tradicionalna humanitarna akcija zadnje subote u siječnju.

Akciju su poduprle mnoge osobe iz političkog i javnog života.