Ana Majhenić i Ivica Pucar - "Najhistrioni" 2015.!

Ana Majhenić i Ivica Pucar - "Najhistrioni" 2015.!

Žarko Bašić/PIXSELL

Na božićnome domjenku u Histrionskome domu nagrade je, već tradicionalno, predao umjetničko-organizacijski ravnatelj, glumac, redatelj i producent te glumačke družine Zlatko Vitez. Usto, Vitez je naglasio da od Nove godine "Histrionski dom" postaje Centar za kulturu "Histrionski dom".

Za Histrione godina na isteku bila je uspješna, ocijenio je Vitez, rekavši kako je njihova glumačka družina u 2015. godini proslavila 40. rođendan i tri desetljeća Histrionskoga ljeta na zagrebačkoj Opatovini. Ipak, istaknuo je, došlo je vrijeme za novi korak koji će bitno olakšati financijske probleme te će Histrionski dom od 2016. godine postati Centar za kulturu Histrionski dom.

Tako ćemo, rekao je Vitez, zahvaljući pomoći gradonačelnika Milana Bandića, riješiti problem financiranja Histrionskoga doma. Program će zato, smatra, moći biti još raznovrsniji i bogatiji te otvoreniji svim nezavisnim glumačkim grupama u Hrvatskoj, a i šire.

Podsjetio je kako su Histrioni ove godine 'proizveli' tri premijere - na "Gumbekovim danima" - predstavu "U plavom podrumu" Nine Škrabea, u srpnju ove godine "Diogeneša" Tituša Brezovačkog, a u listopadu premijeru predstave "Ne plaćamo! Ne plaćamo!" Darija Foa, a u svim premijerama, istaknuo je Vitez, bilo je puno izvrsnih uloga.

Histrioni će i dalje producirati barem tri premijere godišnje, a u 2016. godini, istaknuo je Vitez, planiraju se čak i četiri premijere. Vitez je uvjeren kako će zato i građani biti zadovoljni novom organizacijom Histrionskoga doma.