Bandić Divjakici: "nije problem pogriješiti nego inzistirati na pogrešci!"

Bandić Divjakici: "nije problem pogriješiti nego inzistirati na pogrešci!"

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Prijedlog izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama koji se nalazi u saborskoj proceduri, Stranka rada i solidarnosti 365 Milan Bandić, tvrdi, diskriminira učitelje razredne nastave!

Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, svojom intervencijom u Prijedlog Zakona o odgoju i obrazovanju, u članak 105. stavak 6, diskriminira učitelje razredne nastave dajući prednost pri zapošljavanju osobama sa završenim diplomskim studijem bez pedagoških kompetencija, objasnio je predsjednik stranke Milan Bandić te pozvao ministricu da ga povuče. Ovo je hir i vrijeđanje zdravog razuma! U članku 105 stavak 6 zamijenjuju se točke b i c te se tako na mjesto učitelja prioritetno zapošljava osoba koja nije učitelj nego je završila neki drugi studij. Potpuno je nejasno kako bi osoba koja nije izabrala učiteljski kao svoj životni poziv bila kompetentniji učitelj od samog učitelja? Upućujem apel ministrici i Vladi i ne znam zašto ovo radi, ali jedino znam, da ćemo mi u Klubu učinit sve da ovo ne prođe!

Kako se mogao dogoditi taj prijedlog i kome je on namijenjen pita se potpredsjednica stranke, Jelena Pavičić Vukičević. Kako može diplomirani ekonomist sa svojim znanjem matematike konkurirati jednom učitelju razredne nastave sa pojačanom matematikom? To je potpuno neshvatljivo i nejasno je uopće kako se mogao dogoditi takav prijedlog i kome je namijenjen? Mislim...nit je dobro za školu niti za djecu - apsolutno ni za koga!

Potpredsjednik Stranke i zastupnik u Hrvatskom saboru, Krešimir Varda, najavio je da će sutra uime Kluba predložiti amandman kojim žele vratiti dostojanstvo hrvatskom učitelju, a ako amandman ne prođe kao Klub će glasati protiv donošenja toga zakona.