Bandić: "Gradski zastupnici bi trebali sebi smanjiti naknade!"

Bandić: "Gradski zastupnici bi trebali sebi smanjiti naknade!"

Patrik Macek/PIXSELL

Nezadovoljan višekratnim odbijanjem prijedloga o smanjenju plaća gradskim službenicima, Milan Bandić sada predlaže da gradski zastupnici i sebi smanje naknade, a u našoj emisiji Zagrebi po Zagrebu osvrnuo se i na prozivke oporbe da se u određivanju poslova javne rasvjete pogoduje jednoj tvrtki.

Na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine jedna od glavnih tema rasprave među skupštinarima bit će ponovno gradonačelnikov prijedlog o smanjenju koeficijenata plaća gradskim pročelnicima, njihovim pomoćnicima i savjetnicima. Nakon što je pokušaj nekoliko puta odbijen, gradonačelnik Bandić danas je u našoj emisiji Zagrebi po Zagrebu predložio da gradski zastupnici sebi smanje naknade. Klub stranke rada i solidarnosti dosjetio se da se ide s pet posto smanjenja prihoda gradskim zastupnicima s osnova koje dobivaju, mislim da će to proći te da će zastupnici konačno shvatiti da moramo dijeliti sudbinu običnog čovjeka, naglasio je Bandić. Druga stvar je je li ta paušalna naknada za sjednice i odbore dovoljna i treba li ih povećati, no bez obzira kolika je ona sada, klub je predložio pet postotno smanjenje, zaključio je. 

Prozivanja prvog čovjeka gradskog HDZ-a Andrije Mikulića da ukoliko želi smanjiti plaće gradskim službenicima, prvo krene od sebe, gradonačelnik je nazvao "pucnjem u prazno".  Ne bi ja s predsjednikom skupštine polemizirao preko medija, to je pucanj u prazno jer ja sam svoju plaću smanjio za deset posto, a Mikulić bi to trebao znati, odgovorio je Bandić.

Govoreći o prijedlogu o  izmjenama i dopunama određivanja poslova javne rasvjete koje financira Grad, a za koje oporba tvrdi da se pogoduje jednoj tvrtki, Bandić je odgovorio da se na natječaj može javiti njih pet. U javnom nadmetanju moraju se natjecati tvrtke koje imaju reference, koje to mogu obaviti, a koliko ja znam u pitanju je pet tvrtki koje se mogu javiti, potvrdio je gradonačelnik. 

Osim o poslovima javne rasvjete i smanjenju plaća gradskih službenika, skupštinari bi na sjednici trebali ponovno raspravljati i o preoblikovanju sportske udruge GNK Dinamo u sportsko dioničko društvo. Što će odlučiti o svemu možda saznamo već sutra.