Bandić I Mrsić "spašavaju" mlade

Bandić I Mrsić "spašavaju" mlade

Sanjin Strukic/PIXSELL

Gradonačelnik Milan Bandić još jednom je potvrdio suradnju s Ministarstvom rada na financiranju mjera za poticanje zapošljavanja mladih, uz naknadu od 1600 kuna te istaknuo da će Grad osigurati sredstva za sve mlade koji pokažu zanimanje za takvo zapošljavanje.

U međuvremenu ministar rada Mirando Mrsić zahvalio je gradonačelniku Bandiću na ponudi. Istaknuo je, međutim, da je Vlada za to, u međuvremenu, pronašla 100 milijuna kuna iz Nacionalnoga fonda pri Ministarstvu financija. No, gradonačelnika Milana Bandića pozvao je da zajedno unaprijede rad Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba.

Podsjetimo, nakon što je ponestalo novca za financiranje zapošljavanja mladih ljudi kroz Vladinu mjeru subvencije od 1600 kuna mjesečno, gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će Zagreb pokušati zbrinuti sve mlade u Hrvatskoj dok ne stigne novac iz Europske unije. Ako Vlada na to ne pristane, najavio je gradonačelnik protekloga tjedna - osigurat će novac barem za 500 mladih Zagrepčana koji su se već prijavili.