Bandić: "Kapitalcima" nećemo opraštati dugove

Bandić: "Kapitalcima" nećemo opraštati dugove

Matija Habljak/PIXSELL

Odluka o otpisu duga za komunalne usluge do iznosa od 10,000 kuna, sukladno Zakonu o otpisu duga fizičkim osobama, izazvala je reakcije u javnosti budući da su se na popisu za otpis našli i neki dobrostojeći Hrvati.

Postupajući po slovu Zakona i odazivajući se na apel Vlade Republike Hrvatske za provedbu jednokratne mjere pomoći radi rješavanja problema blokiranih računa građana jednokratnim otpisom duga, Grad Zagreb i Zagrebački holding donijeli su odluku o otpisu duga fizičkim osobama, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na izvanrednoj konferenciji za novinare u povodu napisa u Jutarnjem listu.

Zakon nije predvidio imovinski cenzus prilikom provođenja ove mjere, ali onima koji imaju sigurno nećemo opraštati dugove, čak i po cijenu sudskih tužbi, zajamčio je Bandić i u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu".

U Gradu Zagrebu su, kažu, fokusirani na 15,000 građana u potrebi. Do 19. studenog pripremit će dokumentaciju uz koju će se priložiti i izjava o tome da pojedinac nema dodatnih prihoda koji ne bi bili blokirani, a koju će građani kojima se opraštaju dugovi morati potpisati pod krivičnom i materijalnom odgovornošću. Sada kada su na površinu isplivala imena tih četvero – petero ljudi koji imaju mogućnosti a nisu platili svoja dugovanja, ja ih pozivam da to učine već danas, rekao je Bandić.