Bandić na otvaranju rotora u Zapruđu komentirao Imunološki i mostove

Bandić na otvaranju rotora u Zapruđu komentirao Imunološki i mostove

Borna Filic/PIXSELL

Kružni tok u Zapruđu od danas je ponovno otvoren za promet. Nakon samo tri dana završena je prva faza, a završetak druge faze na Aveniji Dubrovnik, odnosno dionice od rotora do SR Njemačke najavljen je za 24. te treće faze - do Većeslava Holjevca za 28. ovoga mjeseca.

Ovo je podfaza prve faze uređenja Avenije Dubrovnik od rotora do Većeslava Holjevca. Rok je bio prekosutra, ali smo nastojali čim prije omogućiti automobilski, biciklistički i pješački promet s obzirom na važnost ovog čvorišta, objasnio je direktor Zagrebačkih cesta, Ante Todorić.

Na otvorenju kružnog toka prisutan je bio i gradonačelnik Milan Bandić koji je ponovno pozvao građane na strpljenje. Nakon povratka iz Sarajeva, gdje je prisustvovao sastanku gradonačelnika Beograda, Zagreba i Sarajeva, osvrnuo se na suradnju koju imaju spomenuta tri grada. Razmjena iskustva u upravljanju javnim poslovima u Zagrebu je conditio sine qua non suradnje. Već i to što smo se našli puno govori nakon nemilih događaja '91. 

Komentirao je i naputak Ministarstva graditeljstva o većoj brizi jedinica lokalne samouprave o mostovima. Zahvaljujem ja Ministarstvu graditeljstva. Mi se brinemo o tome jer da vodimo računa o njihovom naputku jedan bi most već pao. Nikad ne reci nikad! Moramo prevenirati i održavati prometnice, vijadukte i mostove. 

Komentirao je i najavljen prosvjed o pretjeranoj sječi Medvednice rekavši kako on ne odgovara za Medvednicu te da se za to mora pitati nadležne. Nijedan predsjednik zelene udruge u Hrvatskoj nije toliko zelen kad je ekologija u pitanju koliko je gradonačelnik Bandić! Ne retorički nego na djelu. Posadio sam vie drveća u ovih 18 godina nego što imam vlasi na glavi.

Istaknuo je i kako je najzaslužniji za spas Imunološkog koji je u blokadi. 110 milijuna kuna smo uložili. Idu stvari svojim tijekom. Treba strpljenja. Više nitko ne može pokvariti spas Imunološkog. Bez lažne skromnosti Grad Zagreb i i ja smo ajzaslužniji da se to spasilo. Sada treba vremena da se to odvrti i završi. Treba uložiti 400-500 milijuna kuna i vratiti mu stari sjaj.