Bandić o glomaznom otpadu: "Inspekcije i kazne neće ništa riješiti"

Bandić o glomaznom otpadu: "Inspekcije i kazne neće ništa riješiti"

Petar Glebov/PIXSELL

Gradonačelniku nije sporno što bi se na zbrinjavanje glomaznog otpada moglo potrošiti milijun eura potpiše li se ugovor s tvrtkama 'kralja smeća' Petra Pripuza.

Nakon što je glomazni otpad prošli vikend završio na deponiju Jakuševec, te nakon što inspekcija ministarstva zaštite  okoliša i prirode ponovno najavljuje prijave protiv Grada, gradonačelnik Milan Bandić i dalje tvrdi da problem nije neriješiv. Kaže da suradnja grada i resornog ministarstva mora biti na višoj razini, jer kazne i inspekcije neće ništa riješit: "I jučerašnji razgovori predstavnika Holdinga u ministarstvu ulijeva nadu da ćemo ovu situaciju zajedno riješit. Sankcije i kazne neće ništa riještiti. Mi smo taj otpad riješili u narednih nekoliko mjeseci, potpisom ugovora s privatnom tvrtkom. Meni nije važno kako se tvrtka zove, niti kako se poduzetnik zove, važno je da smo našli rješenje" - rekao je Bandić u našoj emisiji.

Radio Sljeme ipak doznaje da do potpisa ugovora s tvrtkama Petra Pripuza, kako je to najavljeno prošlih dana, ipak sada neće doći. Takvu mogućnost otklonili su u samom vrhu Zagrebačkog holdinga, a informacija je proslijeđena i predsjedništvu Gradske skupštine koje se sastalo u srijedu prijepodne.