Bandić oštro na ministricu Divjak

Bandić oštro na ministricu Divjak

Marko Prpic/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba i čelnik Stranke rada i solidarnosti ponovio je da traži besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj. Odgovorio je na kritike ministrice obrazovanja Blaženke Divjak koje je izjavila da Grad smanjuje sredstva za obrazovanje.

Grad Zagreb izdvaja više za obrazovanje nego država'', rekao je gradonačelnik Milan Bandić odgovarajući na kritike ministrice obrazovanja Blaženke Divjak.

Lekcije nam drži ministrica koja u dvije godine nije napravila nijednu školu, a mi napravili deset. Ljudi moji, to je strašno'', rekao je i zapitao se čemu uopće služi Ministarstvo obrazovanja, koje je prozvao jer nije osiguralo sredstva za odlazak mladih matematičara na natjecanje. Kaže da ministrica eksperimentira s hrvatskom djecom i da se ponaša kao da je to njezina privatna priča jer ''o kurikulumu i tabletima nitko nikad nije raspravljao.

Najavio je da će podržati proračun i ako se ne usvoji amandman, ali uvjeren je da će ga Vlada usvojiti. Nikome ništa ne uvjetujem, ja molim Boga da ministrici prosvijetli pamet i da kupi djeci udžbenike, poručio je gradonačelnik.