Bandić s Čačićem na druženju reformista na Jarunu

Bandić s Čačićem na druženju reformista na Jarunu

Igor Kralj/PIXSELL

Neformalnom druženju inicijative za osnivanje Narodne stranke reformista na Jarunu se jutros pridružio i gradonačelnik Milan Bandić, koji se novinarima obratio u društvu Radimira Čačića.

Bandić je izbjegao odgovoriti na pitanje je li njegov dolazak potvrda buduće koalicije s reformistima. "Najvažnije je da je čovjek zdrav i slobodan", ponavljao je.

Čačić je, pak, kazao da su reformisti imali jučer radni sastanak na Varaždin bregu, a da su danas na Jarunu na poziv zagrebačke podružnice inicijative. "Kada se nešto događa u Zagrebu, onda je i domaćin i gradonačelnik grada koji ih je došao i pozdraviti", rekao je Čačić.

Na ponovljeno pitanje radi li se o potvrdi buduće koalicije, odgovorio je, "molim vas, kakve veze ima dolazak gradonačelnika s kojim ionako već desetljećima pijem kavu s koalicijom". No odmah je dodao da su reformisti otvoreni za suradnju i da okupljaju ljude koji nemaju ideoloških prepreka, ali iza sebe imaju rezultate. Zamoljen da precizira radi li se o najavi koalicije, odgovorio je potvrdno.

Za dodatna pitanja Bandić i Čačić nisu bili raspoloženi pa su se s okupljenim simpatizerima, njih 200-injak, uputili na kavu u obližnji kafić.

Među okupljenima je bila i predsjednica inicijative Natalija Martinčević, koja je kazala kako je na Jarun stigao pun autobus članova iz Varaždina, kako bi podržali kolege. Izvijestila je da inicijativa zasad okuplja oko 2000 članova, a da je samo u Varaždinu 400 članova.

Među okupljenima su bili i bivši direktor HEP-a Zlatko Koračević, bivši doministar prometa Dražen Breglec, međimurska dožupanica Sandra Herman i drugi.