Bandić: "Službenici će moralno odgovarati"

Bandić: "Službenici će moralno odgovarati"

foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Neću nikoga smjenjivat'. Službenici, koji su napravili propust, će moralno odgovarati" - rekao je gradonačelnik Milan Bandić na obilježavanju početka gradnje novog doma zdravlja u Lučkom. Također je kritizirao zakon koji je, tvrdi, manjkav.

Nakon što je u medije procurila informacija da su, unatoč gradonačelnikovu vetu, otpisani komunalni dugovi čak i milijunašima, iz Holdinga i Gradske uprave su se ispričali za propust i najavili da takvog oprosta neće biti.

U ponedjeljak ujutro gradonačelnik Milan Bandić rekao je da će one, koji svjesno ne plaćaju račune goniti Strassbourga. Ipak, misli da će oni prije toga sami platiti račune:

- Greške, koje su napravili u Holdingu i Upravi grada službenici, će snositi moralne konzekvence jer je to, prije svega, moralno pitanje. Oprostit ću im, neću nikoga smjenjivat'...neoprostivo je da ljudi, koji imaju vilep o bregovima Zagreba vrijedne dva do pet milijuna eura, nisu platili svoje režije. A penzioneri, kojima mi dajemo po 200, 300, 400 kuna mjesečno, koji primaju socijalnu pomoć od države, a mi ima dajemo kunicu da lakše prežive, plaćaju svoje režije redovito. To je, prije svega moralno pitanje. A drugo, nitko ne govori o zakonu koji je manjkav, koji nije uveo imovisnki cenzus. Da je zakon uveo imovinski cenzus, onda se ti "pošteni" ljudi koje ja pozivam da to što prije riješe, da ne završavaju na naslovnicama medija i da ne zafrkavaju gradonačelnika - rekao je Bandić.