Bandić u obilasku radova na Radničkoj i MO Kraljevec

Bandić u obilasku radova na Radničkoj i MO Kraljevec

HRT Radio Sljeme

Radovi na Radničkoj cesti još uvijek traju, no ušli su u posljednje dvije etape. Gradonačelnik Milan Bandić, nakon posjeta mjesnom odboru Kraljevec, obišao je i spomenute radove čiji je završetak najavljen u studenom ove godine.

Najveća gradska investicija prometne infrastrukture, Radnička cesta, ušla je u završne faze. Spajat će Vukovarsku, Slavonsku aveniju sa Zračnom lukom i zagrebačkom obilaznicom. Imat će dvije prometne trake u oba smjera te biciklističke staze. Treća etapa su tri nadvožnjaka iznad željezničke pruge i četvrta jedan komad ceste i dva podvožnjaka i denivelirano raskrižje koje se spaja s mostom. Ovom prometnicom postići će se što će istočni dio grada moći brže doći do Zračne luke, Velike Gorice ili autoputa za Sisak te će biti manje gužve, rekao je voditelj projekta, Goran Radić.

Radić je dodao i kako će ostati čisti koridor za tramvaj koji će biti iduća faza. Vrijednost ovih radova na prometnici dugoj gotovo 2 kilometara iznosi oko 200 milijuna kuna, a puštanje u promet najavljeno je početkom studenog ove godine. Ovom žilom kucavicom u koju sad ulazi 15-ak posto automobila u Grad završetkom ćemo imati da će svaki četvrti auto koji ulazi ići ovom prometnicom. U povijest odlazi i rotor Žitnjak-Petruševac, nema više čepova i kolona i imat ćemo najljepšu ulicu u gradu, dodao je gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik je obišao i mjesni odbor Kraljevec. Uređenje park šume Kraljevec ima potok u koji je spojena kanalizacija s Tuškanca što je iznimno velik problem tamošnjih stanovnika, tvrdi članica mjesnog odbora Kraljevec, Milena Žalić, no problemima tu nije kraj. Dvije ceste, Kraljevec gornji dio koja je uska i dugačka 1600 metara, nemamo autobus i moramo ići pješice i ulica završava neuređenim stepenicama. Imamo i cestu Zelengaj koja je isto uska. Imamo usko grlo kod bolnice zbog toga što je cesta uska i nema parkiralište za bolnicu. Tu je potrebno proširiti parkirališnu zonu.

Do konca idućeg tjedna mjesni odbor pročelnici ureda za mjesnu samoupravu Renati Šimon poslat će zahtjeve te će kroz desetak dana u gradskoj upravi biti sastanak, zaključio je gradonačelnik.