Bandić uručio donaciju Posavskoj županiji

Bandić uručio donaciju Posavskoj županiji

Damir Spehar/PIXSELL

U Orašju je gradonačelnik Milan Bandić uručio donaciju laminata predsjedniku vlade Posavske županije Marijanu Oršoliću kojim će se obnoviti 100 obiteljskih kuća, izvijestili su mediji u Mostaru.

Donacija od 4.600 četvornih metara laminata rasporedit će se jednako u trima općinama Posavske županije Orašju, Domaljevcu i Odžaku. Zbog transparentnosti nakon podjele bit će sačinjena povratna informacija s imenima onih koji su dobili donaciju.

"To je obveza Grada Zagreba, simbolična gesta, znak pažnje i potpore nastradalom području Bosanske Posavine. Još jednom želim da se svi ljudi što prije vrate kući, uđu u svoje obiteljske kuće, počnu živjeti normalno i vrate dostojanstvo u vlastitim domovima", rekao je Bandić nakon predaje donacije.

Oršolić je istaknuo kako je riječ o značajnoj pomoći kako bi se ljudi, koji su napustili svoje domove u poplavama, vratili svojim kućama. "U ovom vremenu kada se štete saniraju u svakom domu, ovakva je pomoć najpotrebnija. Naš cilj je da pokušamo na sve moguće načine da se štete na domovima saniraju do rujna kako bi se tada poplavljeni ponovo mogli useliti u svoje kuće", rekao je Oršolić.

Bandić je najavio je da će grad Zagreb zajedno s Crvenim križom i Caritasom ponovno intervenirati s donacijom Posavskoj županiji.

Tijekom katastrofalnih poplava koje su zadesile Posavsku županiju na sjeveru BiH poplavljeno je više desetaka tisuća obiteljskih domova, proizvodnih pogona te u cijelosti poljoprivredne površine. Šteta se procjenjuje na 150 milijuna eura.