Bebivita i Lino frutolino povlače se s tržišta

Bebivita i Lino frutolino povlače se s tržišta

Marijan Susenj/PIXSELL

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da se proizvod Bebivita - mliječna kašica od griza za dojenčad nakon navršenog 6. mjeseca opoziva s tržišta. Podravka privremeno povlači Lino Frutolino od 200 grama.

Opoziva se Bebivita Milchbrei Grieß 600g/Bebivita prerađena hrana na bazi žitarica - mliječna kašica od griza, s rokom trajanja do 30. rujna 2014. i oznakom šarže 140790.

U obavijesti Müller trgovine Zagreb navodi se kako se dječja hrana brenda Bebivita, proizvođača Bebivita GmbH iz Münchena povlači, zbog toga što su pronađeni komadići stakla u predmetnom proizvodu koji se nalazi na tržištu Austrije i Njemačke. Istovremeno - nema podataka o distribuciji predmetnog proizvoda u Republiku Hrvatsku, navodi se.

Iz preventivnih razloga tvrtka Müller trgovina Zagreb d.o.o. provela je opoziv predmetnog proizvoda iz svojih poslovnica u Hrvatskoj te o tome obavijestila Ministarstvo poljoprivrede.

Iz Müller trgovine se ispričavaju kupcima na nastalima neugodnostima te pozivaju da navedeni proizvod, kupljen u Müller trgovini Zagreb vrati u najbližu Müller poslovnicu gdje će im biti vraćen novac.


Podravka povlači Lino Frutolino

Podravka privremeno povlači proizvod Lino Frutolino od 200 grama, roka upotrebe do 22. svibnja 2014. godine, radi mjera predostrožnosti i dodatnih analiza tog proizvoda, izvijestili su iz te koprivničke tvrtke.

"...Radi mjera predostrožnosti i vršenja dodatnih analiza proizvoda, Podravka je na preporuku Sanitarnog inspektorata donijela odluku o privremenom povlačenju proizvoda Lino Frutolino 200 grana, serije 22052013, upotrebljivom do 22. svibnja 2014. godine, koji je distribuiran isključivo na hrvatskom tržištu..." navodi se u priopćenju.

Iako je Podravkin laboratorij za kontrolu kvalitete utvrdio kako je proizvod u potpunosti ispravan, što je potvrdila i nezavisna analiza u akreditiranom vanjskom laboratoriju, i to na više uzoraka iste serije, Podravka je sukladno svojoj politici sustava sigurnosti hrane i kvalitete odlučila privremeno povući proizvod spomenute serije kako bi napravila dodatne analize i potvrdila ispravnost navedenog proizvoda, zaključuje se u priopćenju Podravke iz koje ne navode o kakvih se dodatnim analizama radi.