Bernardić protiv besplatnog reklamiranja Bandićeve stranke

Bernardić protiv besplatnog reklamiranja Bandićeve stranke

Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik gradskog SDP-a i potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić usprotivio se potezu gradonačelnika Milana Bandića koji izmjenom pravilnika svojoj stranci Bandić Milan 365 omogućio besplatno postavljanje reklama na gradske jumbo plakate.

Bernardić je novinarima rekao da u Zagrebu ne smije biti privilegiranih, već sustav treba biti jednostavan i jednako dostupan svim građanima. "Kad se pravilnici i zakoni mijenjaju svaki dan, nitko se ne može osloniti na njih. U Zagrebu ne smije biti privilegiranih, ne smije biti onih koji mogu sve i onih kojima nije dozvoljeno ništa", kazao je Bernardić.

Bandić je 7. srpnja, uoči konvencije stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, koja je održana 12. srpnja u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, izmijenio Pravilnik o kriterijima za određivanje naknade za postavljanje ploča s natpisom, plakata, zastavica na jarbolima, reklama i reklamnih panoa.

Nakon toga je njegova stranka podnijela zahtjev da joj se od 10. do 12. srpnja odobri privremeno korištenje reklamnih panoa za isticanje 30 jumbo-plakata, što joj je Bandić i odobrio.