Bernardić: "Šef Holdinga ne smije biti potrčko!"

Bernardić: "Šef Holdinga ne smije biti potrčko!"

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

"Od predsjednika Uprave Holdinga očekujem profesionalnost i da se ne bira po rođačkim, kumskim i stranačkim interesima" - kaže prvi čovjek Gradskog SDP-a Davor Bernardić.

Grad Zagreb je, prvi put, javno raspisao natječaj za izbor i imenovanje predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga te četiri člana Uprave - za javnu nabavu, komunalne usluge, financije i za pravne poslove, koji je otvoren do 19. siječnja. Bernardić od novog direktora Holdinga očekuje profesionalnost te da se ne bira po rođačkim, kumskim i stranačkim interesima:

"Ne očekujem da bude osoba koja će nekome biti potrčko. Ako sljedeći direktor Holdinga bude potrčko, bilo predsjedniku Gradske skupštine ili privremene upraviteljice grada Zagreba, onda to može značiti samo jedno: loše za građane grada Zagreba."

Bernardić je komentirao i činjenicu da je u gradskom komunalnom divu čak 306 zaposlenika imalo krivotvorenu svjedožbu ili diplomu. Najviše ih je otkriveno u ZET-u i Čistoći. Falsificirane dokumente dobivali su u obrazovnim ustanovama iz Hrvatske, ali i BiH:

"Apsolutno osuđujemo falsificiranje diploma, to je jasno, i podsjećam da smo otvorili o tome temu i tražili detaljno izvješće, da nas Uprava Zagrebačkog holdinga izvijesti. Jer naša je dužnost kontrolirati zakonitost rada svih gradskih službi, ureda i poduzeća u vlasništvu Grada Zagreba. Sukladno tome smo reagirali još prije tri mjeseca."