Besplatni pregledi glave i vrata

Besplatni pregledi glave i vrata

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U utorak od 14 do 18 sati u Kliničkoj bolnici Dubrava, Avenija Gojka Šuška 6, održat će se besplatni specijalistički pregledi za građane bez potrebe prethodnog naručivanja i uputnica HZZO-a. Trebali bi se odazvati građani koji imaju smetnje u usnoj šupljini, ždrijelu ili sinusima, na glavi ili vratu, probleme s otežanim gutanjem, izrasline, ranice ili pigmentacije po koži glave i vrata.

Cilj akcije, čiji je organizator Klinika za maksilofacijalnu kirurgiju Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i KB Dubrava, jest poticanje odlaska na pregled specijalisti koji se bavi dijagnostikom i liječenjem raka glave i vrata te podizanje svijesti javnosti o ovoj zloćudnoj bolesti - simptomima, čimbenicima rizika, dijagnostici i liječenju.

Prvi hrvatski dan raka glave i vrata obilježen je pod sloganom ''Želimo govoriti'' 2009. godine i u proteklih 5 godina u KB Dubrava u Zagrebu, pregledano je više od 1200 građana. Kao i prijašnjih godina, Klinika za maksilofacijalnu kirurgiju KB Dubrava i Hrvatsko društvo za maksilofacijalnu, rekonstrukcijsku i plastičnu kirurgiju glave i vrata HLZ nositelji su akcije u našoj zemlji koja se u svijetu organizira 17. godinu zaredom.