Besplatni razgledi grada Zagreba

Besplatni razgledi grada Zagreba

Goran Stanzl/PIXSELL

Upoznaj svoj grad, besplatni razgledi grada za Zagrepčanke i Zagrepčane na hrvatskom jeziku, počinju ove subote, a trajat će do tridesetog listopada. Svake subote građani će se moći prijaviti za tri vrste obilaska.

Edukativno, dvosatno razgledavanje u pratnji turističkog vodiča održavati će se subotom, a podjeljeno je u tri različita obilaska za koje se građani mogu prijaviti.

Prvi je kostimirani razgled grada, Zagrebarium koji "priziva čudnovati Zagreb s kraja 19.-og stoljeća". Naši sudionici razgleda traže tragove tog vremena u današnjem Zagrebu uz priče o naglom razvoju grada, hrvatskim izumiteljima i alkemiji našega grada, ističe Ivana Mahnić iz Turističke zajednice grada Zagreba, organizatora ove manifestacije.

Mahnić opisuje i drugi razgled, Zeleni Zagreb, Povodom obilježavanja Međunarodne godine održivog turizma ovaj razgled svima će omogućiti upoznavanje i uživanje u prekrasnim oazama Zelene potkove grada.

Ovi razgledi počinju u 16 sati, dok sat kasnije počinje treći, obilazak najpoznatijih gradskih atrakcija, Ovaj razgled grada obići će najpoznatije točke. Nemoramo sve otkriti, ali znamo da će to biti i katedrala, dakle, centar grada, ističe Mahnić.

Zainteresirani se mogu prijaviti petkom za sljedeći dan na broj telefona 099 2199 987. Uz priliku da se nauči nešto novo o našem gradu, svaki će sudionik dobiti i licitarsko srce. Polasci su ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Jelačića.