Besplatni razgledi za rođendan Grada

Besplatni razgledi za rođendan Grada

Daniel Kasap/PIXSELL

U povodu obilježavanja Dana grada Zagreba, Turistička zajednica građanima i posjetiteljima u subotu daruje besplatne razglede Grada. Prijave nisu potrebne, a kreće se ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Jelačića.

Dnevni razgledi grada bit će organizirani u četiri termina : 10, 12, 16 i u 21 sat. U dnevnim će obilascima, osim tri vodiča na hrvatskom jeziku, biti i vodič kjoi će strane turiste upoznavati sa Zagrebom na engleskom:  

  • 10.00 Zaljubljeni Zagreb 
  • 12.00 Zagrebački štikleci 
  • 16.00 Zagrebački štikleci 

Prijave za razglede grada nisu potrebne, a polazi se ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Jelačića. Dnevne razglede prati maskota Licitarko, a posjetitelji će na Gornjem gradu susretati i likove iz Zagrebačkog vremeplova. Svaki razgled traje 2 sata i završava na Strossmayerovom šetalištu. U 12.00 sati, na Markovom trgu održat će se i svečana Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije s uobičajenom ophodnjom kroz ulice Donjeg i Gornjeg grada. 

Također, Turistička zajednica grada Zagreba sugrađanima i posjetiteljima daruje tematski razgled „Puteni put Zagreba" s polaskom u 20.30 kod zdenca Manduševac. Prijava za razgled grada nije potrebna, a grupa se formira na licu mjesta, do njenog popunjenja. Na kraju razgleda sve sudionike očekuje piće te dar iznenađenja.