Besplatni rekreativno-terapeutski program ljetovanja

Besplatni rekreativno-terapeutski program ljetovanja Besplatni rekreativno-terapeutski program ljetovanja
Foto: HRT Radio Sljeme Foto: HRT Radio Sljeme
Foto: HRT Radio Sljeme Foto: HRT Radio Sljeme
Foto: HRT Radio Sljeme Foto: HRT Radio Sljeme

Foto: HRT Radio Sljeme

Osobe s invaliditetom i djeca s poteškoćama u razvoju i ovoga će ljeta sudjelovati u besplatnom rekreativno-terapeutskom programu ljetovanja. Ispred Gradskog ureda grupu od tri autobusa na ljetovanje je ispratio gradonačelnik.

Ukupno 400 osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju jutros je otputovalo za Novi Vinodolski. U organizaciji Grada Zagreba i Crvenoga križa ova će prva i najveća grupa od njih ukupno četiri sudjelovati u brojnim radionicama te rekreativnome programu, rekla nam je zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

Oni su u Novom Vinodolskom sedam dana, puni pansion, tri obroka i jedan međuobrok, imaju kompletan nadzor, zdravstvenu skrb i sve ono što im je potrebno. Idu sa svojim roditeljima i naravno da je Crveni križ unutar svoje kuće organizirao sve što im je potrebno, kazala je Galić.

Caritasov dom za prihvat djece je spreman, a što ih u njemu očekuje objasnio je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Grada Zagreba Petar Penava.

Pripremili smo im niz aktivnosti iz domene Crvenog križa, ali i šire, kako bi upotpunili i učinili njihov boravak što ugodnijim, rekao je Penava.

Ovom se sedmodnevnom ljetovanju osobito raduju roditelji i djeca koja će i ovo ljeto uživati ne samo u kupanju i sunčanju, već i u stjecanju novih prijateljstva, znanja i iskustva.

S djecom branitelja, u organizaciji Gradskog ureda za branitelje, te djecom iz socijalno ugroženih obitelji, u raznim odmaralištima Grada Zagreba ljetovat će oko 2 i pol tisuće djece i osoba s invaliditetom.