Besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje i vatrogasce

Besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje i vatrogasce

Damir Spehar/PIXSELL

Zagrebačka županija ove će godine s 583.500 kuna financirati bolničko liječenje u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan za hrvatske branitelje, dobrovoljne vatrogasce i stanovnike s područja Županije oboljele od psorijaze.

Medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana osigurat će se za 100 hrvatskih branitelja, deset više nego lani, te za 30 dobrovoljnih vatrogasaca, a pravo na liječenje od 14 dana imat će 30 pacijenata s područja Županije, objavljeno je u ponedjeljak na službenim mrežnim stranicama Zagrebačke županije.

Za rehabilitaciju branitelja osigurano je 333.500 kuna, za rehabilitaciju dobrovoljnih vatrogasaca uključenih u Vatrogasnu zajednicu Županije osigurat će se 100.000 kuna, a za liječenje 30 pacijenata oboljelih od psorijaze 150.000 kuna.

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem u Zagrebačkoj županiji i odgovarajućom medicinskom dokumentacijom. O opravdanosti i terminima liječenja odlučit će liječničko Povjerenstvo SB Naftalan ovisno o težini oboljenja. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji nalazi se na web-stranicama Zagrebačke županije i Naftalana.