Bjeliš u Organizacijskom odboru sveučilišnih igara

Bjeliš u Organizacijskom odboru sveučilišnih igara

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Senat zagrebačkog Sveučilišta uputio je zahtjev Ministarstvu znanosti i obrazovanja i sporta da se rektor Aleksa Bjeliš uključi u organizacijski odbor Europskih sveučilišnih igara.

Na jučer održanoj sjednici Senat je, naime, raspravljao o problemu sanacije Studentskog centra u kontekstu priprema za Europske sveučilišne igre, budući da Vlada nije prihvatila prijedlog sanacije koji je predložilo Sveučilište već je SC od siječnja u postupku sanacije temeljem Vladine odluke s kojom, rekla je danas na konferenciji za novinare u Sveučilištu prorektorica Vesna Vašiček.

Budući da su zagrebačko i riječko sveučilište domaćini Igara postavlja se pitanje kvalitete organizacije Igara jer rektor zagrebačkog Sveučilišta, za razliku od riječkog, nije uključen u organizacijski odbor, upozorila je.

Senat Sveučilišta jednoglasno je jučer ocijenio kako je teško očekivati da će se Igre održati u Zagrebu ako se u organizaciji te manifestacije zaobilazi rektora zagrebačkog Sveučilišta koje je ključni partner u organizaciji Igara, naglasila je i dodala da je takvo ponašanje ocijenjeno krajnje nekorektnim.

Senat stoga zahtijeva uključivanje rektora Sveučilišta u Zagrebu te očitovanje Vlade na koji će se način riješiti pitanje utjecaja Sveučilišta u Zagrebu na resurse nužne za smještaj sudionika igara, a s obzirom na sanaciju SC-a u kojoj su, naglasila je, Sveučilištu oduzeta osnivačka, vlasnička i upravljačka prava. Upozorila je pritom i na kratkoću rokova i velik broj aktivnosti koje je potrebno poduzeti za kvalitetnu organizaciju Igara.