Bolnice "bez klime"?!

Bolnice "bez klime"?!

foto:HRT

Nakon priče HRT-ove novinarke Ruže Ištuk o bolnici u Petrovoj, u kojoj se na gotovo 40 stupnjeva u čekaonicama ili sobama bolesnici znoje bez klimatizacijskih uređaja, došlo je do pomaka!

Prof. dr. sc. Hrvoje Vrčić, sanacijski upravitelj KBC-a Zagreb, javio se u emisiju Hrvatskog radija "Izaberi zdravlje" poručivši, kako su dvije tvrtke donirale novac za nabavu klimatizacijskih uređaja; "...Mi smo organizirali nabavu klima-uređaja za određene odjele jer nam je hitno. Jedan od tih je Zavod za onkologiju u Ginekološkoj klinici u Petrovoj. Nadalje, dobili smo od donatora - tvrtki Dalekovod, Pago i jedne gospođe..." kazao je Vrčić.

Upitan znači li to da su bolesnici na onkologiji dobili klima-uređaje te što je s drugim odjelima, odgovorio je:"...Oni još nisu montirani, ali se rade. Slijedi nam opremanje Klinike za plućne bolesti i kirurgiju na Jordanovcu te na Pedijatriji. Klima-uređaji u Ginekološkoj klinici u Petrovoj se montiraju danas i sutra, a na ostalim će odjelima biti tijekom tjedna montirati..."

Uprava tvrtke Dalekovod izvijestila je HRT da je nakon apela doktora Vrčića u Dnevniku HRT-a odlučila donirati pet klimatizacijskih uređaja odjelu onkologije KBC-a Zagreb. 

U prilogu razgovor doktora Vrčića s urednicmom emisije Izaberi zdravlje Sandrom Erak.