Bozanić najavio gradnju crkve Sv. Ivan Pavao II. u Novom Jelkovcu

Bozanić najavio gradnju crkve  Sv. Ivan Pavao II. u Novom Jelkovcu

Kardinal Josip Bozanić predvodio je središnje euharistijsko slavlje 288. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba i hodočašća mladih Zagrebačke nadbiskupije Majci Božjoj Bistričkoj u zajedništvu s pomoćnim biskupima, sedamdeset svećenika te više od 25 tisuća hodočasnika.

Na početku slavlja, kardinala Bozanića i okupljene hodočasnike pozdravio je biskupski vikar za grad Zagreb pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski. Gospine riječi iz gesla ovogodišnjeg hodočašća "Što god vam rekne, učinite", pozivaju nas na poslušnost Božjoj Riječi i zauzeto djelovanje, rekao je biskup Gorski navevši da je to ujedno i geslo Susreta hrvatske katoličke mladeži koji će se u svibnju sljedeće godine održati u Zagrebu.

Podsjetivši da se ovih dana napunja dvadeset i pet godina od prvoga pohoda pape Ivana Pavla II. Hrvatskoj, Kardinal je pozvao okupljene da budu dionici euharistijskoga slavlja koje će se u srijedu 11. rujna 2019. godine, u 18.30 sati slaviti u Zagrebu, u naselju Novi Jelkovec, na zemljištu na kojemu se priprema graditi župnu crkvu i svetište Ivana Pavla II. u gradu Zagrebu. 

"Tu crkvu, koja je od osnutka župe nasušna potreba tamošnjoj vjerničkoj zajednici, želimo graditi kao mjesto posebne vjerničke povezanosti s dragim nam svetim papom Ivanom Pavlom II., kao spomen na njegov pohod Zagrebu i Hrvatskoj, spomen koji se tiče cijele naše Domovine i hrvatskoga naroda. Hrvatski narod i hrvatska država duguju trajnu zahvalnost sv. Ivanu Pavlu II. On je dizao glas u obranu osnovnih ljudskih i narodnih prava onda kad su drugi šutjeli, prepuštajući nas sudbini trenutačnih moćnika."

 

Misi pridružila se i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović te gradonačelnik Milan Bandić.