Brazilka uhićena u Zagrebu s kilogramom progutanog kokaina

Brazilka uhićena u Zagrebu s kilogramom progutanog kokaina

Foto: PUZ

U zagrebačkoj zračnoj luci uhićena je 28-godišnja Brazilka koja je prije dolaska u Hrvatsku progutala 76 kapsula s ukupno gotovo kilogramom kokaina, izvijestila je policija. Policija je izvijestila da je 28-godišnjakinja u Zagreb došla 3. listopada letom iz Sao Paula preko Lisabona

Prilikom obavljanja carinskog nadzora, putnica je završila na rendgenskom snimanju na kojem je uočen "veći broj stranih tijela u probavnom traktu" pa joj je pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb.

-Tijeku boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosila ukupno 76 komada kapsula ispunjenih drogom kokain, koje je prethodno progutala u Brazilu-, kažu u policiji.

Dodaju da je cilj unosa kapsula punjenih kokainom bila daljnja preprodaja.

-Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu-, kažu u policiji.

U posljednja tri mjeseca ovo je treći slučaj u kojem su s kokinom u zagrebačkoj zračnoj luci uhićeni brazilski državljani.