Brojači posjetitelja postavljeni su u parku Maksimir

Brojači posjetitelja postavljeni su u parku Maksimir

Foto: HRT Radio Sljeme

Na deset ulaznih lokacija u parku Maksimir te na pet lokacija u parku Savica postavljeni su brojači posjetitelja u sklopu projekta "Gradski prozori u prirodu - unapređenje urbane bioraznolikosti i razvoj zelene infrastrukture".

Vrijednost ovog projekta iznosi 34 milijuna kuna od čega je 61 posto financirano sredstvima Europske unije. U posljednjih tjedan dana brojači su zabilježili sedamdeset tisuća posjetitelja.

Maksimir je posjetio i gradonačelnik Milan Bandić te ravnatelj Javne ustanove Maksimir Luka Čuljak koji je istaknuo kako su brojači posjetitelja za Park jako važni jer pomoću njim mogu kvalitetnije upravljati prostorom parka. Također, u svakom će trenutku znati koliko je posjetitelja ušlo i koliko izašlo iz parka.

- Ovo je na najbolji mogući način očuvanje ravnoteže parka prirode Maksimir i privlačenje turista i mladih ljudi te da ostavimo sljedećim generacijama Maksimir kako smo ga zatekli i nasljedili - rekao je gradonačelnik Bandić.

Dosadašnje procjene na temelju prodanih karata za Zoološki vrt pokazale su kako parkom Maksimir godišnje prođe milijun i pol posjetitelja. Nakon postavljanja brojača planira se i uređenje dvaju jezera unutar parka što će zasigurno privući još više šetača u ovu zelenu oazu.