BUDI PONOSAN: Navijači iz cijele Hrvatske na dočeku Vatrenih u Zagrebu

BUDI PONOSAN: Navijači iz cijele Hrvatske na dočeku Vatrenih u Zagrebu BUDI PONOSAN: Navijači iz cijele Hrvatske na dočeku Vatrenih u Zagrebu
Trasa kretanja nogometne reprezentacije (HRT) Trasa kretanja nogometne reprezentacije (HRT)

Tomislav Miletic/PIXSELL

Croatia Airlines najavila je da će se hrvatska nogometna reprezentacija sa Svjetskog prvenstva u Rusiji vratiti u domovinu zrakoplovom hrvatskoga nacionalnog prijevoznika, a zrakoplov Airbus 319 posebno su brendirali. Pogledajte trasu po kojoj će se kretati Vatreni.

Iz Hrvatskih željeznica - Putničkog prijevoza izvijestili su da će danas na dan dočeka hrvatske reprezentacije u Zagrebu, svim putnicima odobriti 50 posto popusta na jednosmjerna i povratna putovanja iz bilo kojeg grada ili mjesta do Zagreba.  

Slijetanje zrakoplova iz Moskve u Zračnu luku Franjo Tuđman očekuje se  oko 14 sati. Na središnjem zagrebačkom trgu dočekat će ih brojni građani, a predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović odlikovat će ih na Pantovčaku. Predsjednik Vlade Andrej Plenković pozvao je sve navijače i što veći broj ljudi da dočekaju i pozdrave hrvatsku nogometnu reprezentaciju  Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je pak sve ljubitelje nogometa da "Vatrene" dočekaju i pozdrave na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke dr. Franjo Tuđman do Trga bana Jelačića gdje će biti oko 14.30.


Autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom - Ulica Rudolfa Fizira, Zagrebačka ulica, Ulica Savezne Republike Njemačke, Avenija Dubrovnik, Avenija Većeslava Holjevca, Most slobode, Ulica Hrvatske bratske zajednice, Ulica grada Vukovara, Savska cesta, Rooseveltov trg, Trg Republike Hrvatske, Frankopanska ulica, Ilica i Trg bana Josipa Jelačića.

Za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkog velesajma (pored zgrade Ine), a od 8 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.

"Vatrene" će na Trgu pjesmom dočekati "Zaprešić Boysi", a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice "Moja domovina" uz puštanje u nebo tisuće crveno-bijelih balona.