Bura oko rasporeda sjedenja u svečanoj loži HNK

Bura oko rasporeda sjedenja u svečanoj loži HNK

Josip Regović/PIXSELL

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić uputio je pismo Vladi u kojem je izrazio negodovanje zbog rasporeda sjedenja na koncertu u Hrvatskom narodnom kazalištu u povodu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU. Naime, sjedio je pored gradonačelnika Milana Bandića!

Jelenić je u HNK snimljen u loži u kojoj je sjedio i gradonačelnik Zagreba protiv kojega je državno odvjetništvo podiglo više potvrđenih optužnica.

U priopćenju koje je Državno odvjetništvo, nakon niza medijskih upita, objavilo na svojoj internetskoj stranici novinare upućuju da se s pitanjima o protokolu i rasporedu sjedenja izravno obrate organizatoru.

"Budući da je Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske potvrdio organizatorima svoj dolazak i organizator je, slijedom toga, mogao napraviti raspored sjedenja kojim se neće dovoditi u sumnju samostalnost i nepristranost Glavnog državnog odvjetnika i državnog odvjetništva u cjelini.
"Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske smatra kako je ostanak u loži prema dodijeljenom mu rasporedu protokola, a s kojim prethodno nije bio upoznat, bila primjerena reakcija na događanju tako visokog međunarodnog ranga", stoji u priopćenju.

S druge strane, gradonačelnik Milan Bandić poručio je da mu nije neugodno što je sjedio pokraj glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, jer, kaže, institucija presumpcije nevinosti vrijedi i za njega.

- Meni nije ništa neugodno. Pravda na kraju pobijedi. Ovo nije 45. i '6., ne možete vješati čovjeka. Institucija presumpcije (nevinosti) vrijedi i za zagrebačkog gradonačelnika - rekao je gradonačelnik Bandić na pitanje novinara je li mu neugodno, s obzirom na optužbe koje ima, to što je sinoć u loži Hrvatskog narodnog kazališta sjedio pokraj glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića.