Čička Poljana i dalje u vodenom okruženju

Čička Poljana i dalje u vodenom okruženju

Sanjin Strukic/PIXSELL

Visoki vodostaj rijeke Odre zajedno sa Savom stvara probleme nedaleko od Velike Gorice. Trenutno se voda iz Odre ispumpava u odteretni kanal Sava-Odra.

U Čičkoj Poljani kod Velike Gorice i dalje se bore s visokim vodostajem koji je došao do ruba zečjih nasipa. Hrvatske vode dopremile su crpku za ispumpavanje vode koju tako preljevaju u odteretni kanal Sava Odra. Stanovništvo još uvijek nije ugroženo, ali je sve spremno za eventualnu evakuaciju ljudi i domaćih životinja. Načelnik Stožera za spašavanje Velike Gorice Stjepan Kos najavio je da će u slučaju potrebe Hrvatske vode dopremiti još jednu crpku kako bi snizili visoki vodostaj.

A upravo Hrvatske vode sinoć je na HTV-u velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić okrivio za stanje u Čičkoj Poljani koju isto to državno poduzeće sada spašava od poplave. Barišić tvrdi da neodržavanje vodotoka i kanala dovodi do čestih poplava i čini veliku štetu.

Za promet je zatvorena cesta od Čičke Poljane prema Kućama, dok se iz Čičke Poljane u smjeru Velike Gorice preko Novog Čiča vozi otežano zbog vode na kolniku.