Čistoća: "Samo razvrstavamo glomazni otpad!"

Čistoća: "Samo razvrstavamo glomazni otpad!"

Davor Visnjic/PIXSELL

Tijekom vikenda na Jekuševec je dopremljena velika količina glomaznog otpada unatoč zabrani inspekcije nadležnog ministarstva. Čistoća tvrdi da ne krši zabranu.

Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća pridržava se rješenja inspekcije Ministarstva zaštite okoliša i prirode, i ne odvozi glomazni otpad na odlagalište otpada Jakuševec-Prudinec. Glomazni otpad uklanjamo s kritičnih lokacija po Gradu. Kritičnim lokacijama ocijenili smo one u blizini vrtića, škola, crkvi i na pločnicima gdje je onemogućeno nesmetano prolaženje pješacima. Prikupljeni otpad razvrstavamo i sortiramo na našem Servisno-operativnom centru u Jakuševcu. Razvrstani otpad predat ćemo koncesionarima koji imaju dozvole za obavljanje djelatnosti obrade pojedinih vrsta otpada. Građane molimo da do daljnjeg ne iznose otpad na ulice zbog nemogućnosti njegovog odvoza na odlagalište u Jakuševcu. Grad Zagreb i Zagrebački holding trude se u što kraćem vremenskom roku u dogovoru s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode pronaći odgovarajuće rješenje. Do tada molimo građane za razumijevanje i strpljenje. Svaka će gradska četvrt biti na vrijeme obaviještena o novom rasporedu odvoza glomaznog otpada - stoji u propćenju koje smo primili iz Čistoće.

Ratko Bedeković iz Mjesnog odbora Jakuševec zahtjeva od Čistoće da pokažu dozvolu za razvrstavanje koje spominju kao razlog za dovoz otpada na Jakuševec. Najavljuje i kaznenu prijavu, a od inspekcije ministarstva planira tražiti da Zagrebačkom holdingu narede uklanjanje dovezenog glomaznog otpada iz kruga odlagališta u roku od 24 sata.

Kako je objavio Dnevnik HTV-a, inspekcija Ministarstva zaštite okoliša potvrdila je da nadzornim kamerama na odlagalištu utvrđeno da su kamioni Čistoće dovozili glomazni otpad na deponij. Najavili su kako će protiv odgovornih pokrenuti odgovarajuće postupke.