Dan državnosti uz raznoliku glazbu, pisce i sportska natjecanja najmlađih

Dan državnosti uz raznoliku glazbu, pisce i sportska natjecanja najmlađih

Sanjin Strukic/PIXSELL

Dan državnosti u Zagrebu obilježiti će mnogobrojni programi na kojima će na svoje doći kako ljubitelji kulture, glazbe i aktivnog života. Bogata ponuda, bit će razlog posjete na Jarun, Trg Kralja Tomislava.

Na ljetnoj pozornici Trga Kralj Tomislava gdje je u tijeku Zagreb Klasik sutra će nastupiti svjetski poznati ansambl Lado iz Dubrovnika koji će slavljeničku, 70- tu obljetnicu rada, proslaviti programom koji je posvečen Hrvatima izvan domovine. Riječ je o staroj dijaspori koja je u 15 i 17 stoljeću dom našla u Italiji gdje žive moleški Hrvati, u Crnoj Gori, Kosovu u mjestu Kraševu, Rumunjskoj, Austriji, Mađarskoj, Vojvodini te Južnoj Čečkoj.
Kao i sutrašnji program, i današnja tonska proba koja je otvorena za javnost počinje u 21 sat.

Na igralištu osnovne škole Ivan Meštrović na Jarunu sutra završava 11. humanitarna manifestacija Dan državnosti u Meštroviću. Na sam Dan državnosti od 18 sati moći će se pogledati izložba oldtajmera kao i polufinala i finala muškog malonogometnog turnira. Snage će odmjeriti i ženske malonogometne ekipe. Koji je cilj višednevnog programa objasnio nam je Danijel Mujić iz Društva Sportske rekreacije Jarun Danijel Mujić

-Da djecu potaknemo na toleranciju, na sportski fer play. Tako će OŠ Ivan Meštrović koji djeluje na Gajevu i OŠ Bartol Kašić koja djeluje na Jarunu međusobno će igrati nogomet, košarku, hokej na travi. Time želimo pojačati kako prijateljstvo između kvartova i naravno djece-

Sva prikupljena sredstva uplatit će se u Hrvatsku zakladu za školovanje slijepih Marko Brkić.
Na Jarunu po 14 – ti puta održava se najveći hrvatski festival na otvorenom IN Miusic Festilal. Na pet festivalskih pozornica, do srijede nizati će se nastupi brojnih glazbenih imena.