Dan Grada Zagreba i njegove zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata

Dan Grada Zagreba i njegove zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata

Goran Stanzl/PIXSELL

Grad Zagreb proslavit će svoj dan brojnim važnim događanjima, a slavi i zaštitnica Zagreba, Majka Božja od Kamenitih vrata. Na Dan Grada Zagreba, već tradicionalno, Gradska skupština održat će svečanu sjednicu.

Istaknuti filmski producent i dvostruki oskarovac Branko Lustig bit će proglašen počasnim građaninom Zagreba. Bit će uručene i Nagrade Grada Zagreba, kao i nagrada "Zagrepčanka godine". Tu je nagradu dobila Jasna Kovačević, voditeljica Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića - jednog od središta društvenog i kulturnog života u Gradu. 

Zagreb slavi i svoju nebesku zaštitnicu - Majku Božju od Kamenitih vrata. Misno slavlje predvoit će praški nadbiskup, kardinal Dominik Duka, a suslavit će kardinal Bozanić s pomoćnim biskupima i brojnim svećenicima Zagreba. Nakon mise je procesija.

Dan grada i Dan zagrebačkih branitelja obilježit će se  i koncertom Miroslava Škore na fontanama kod nacionalne i sveučilišne knjižnice. Uz Škoru nastupit će Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem Alana Bjelinskog, a izvedbu pjesme "Ne dirajte mi ravnicu", koja slavi 30. obljetnicu, pratit će Akademski zbor Ivana Gorana Kovačića te 1000 tamburaša iz svih krajeva Hrvatske.

Misno slavlje s procesijom i koncert možete pratiti u izravnom prijensu na našem radiju.