Dan otvorenih srca Zaklade Ana Rukavina

Dan otvorenih srca Zaklade Ana Rukavina

www.zaklada-ana-rukavina.hr

U spomen na prerano umrlu Anu Rukavinu zaklada koja nosi njezino ime organizirala je - Dan otvorenih srca. Sve do 18.00h u Mislavovoj ulici građani mogu poduprijeti akciju i upisati se u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Prijepodne su to učinili mnogobrojni studenti.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina. Pri upisu je potrebno popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upisom u Registar naši sugrađani pokazuju solidarnost prema bolesnima i potvrđuju da svojim, možda naizgled malim doprinosom, mogu spašavati živote. Važnost upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te djelovanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina, objasnit će i liječnici koji će tijekom akcije biti dostupni i rado odgovoriti na sva pitanja - navedeno je to na stranicama Zaklade

Inače, jučer 26. studenoga, bila je deveta godišnjica Anine smrti.

Godine 2006. Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica imao je skromnih 150 darivatelja, a danas je upisano 49 932 potencijalnih darivatelja.