Dan otvorenih vrata-prevencija raka glave i vrata

Dan otvorenih vrata-prevencija raka glave i vrata

Luka Stanzl/PIXSELL

U Kliničkoj bolnici Dubrava od 15 do 19 sati održava se javno-zdravstvena akcija ''Dan otvorenih vrata-prevencija raka glave i vrata". Ordinacije će biti otvorene za građanstvo, bez potrebe prethodnog naručivanja i uputnica HZZO-a.

Akcija se održava 11. godinu za redom i dio je međunarodne akcije obilježavanja ''Tjedna svjesnosti o raku glave i vrata.

Cilj ove javno-zdravstvene akcije je podizanje svijesti građana o raku glave i vrata, ranim simptomima i čimbenicima rizika, mogućnostima prevencije, metodama dijagnostike i modalitetima liječenja. Na taj način želi se potaknuti građane da razmisle o štetnim navikama koje doprinose razvoju karcinoma, ali i potaknuti ih na čim raniji odlazak na pregled specijalisti koji se bavi dijagnostikom i liječenjem tumora glave i vrata.

U proteklih 10 godina u KB Dubrava u Zagrebu, pregledano je više od 3500 građana. Kao i svih prijašnjih godina, Klinika za maksilofacijalnu kirurgiju Medicinskoga i Stomatološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nositelj je akcije u Hrvatskoj.