Dan otvorenih vratiju na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman"

Dan otvorenih vratiju na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman"

Miranda Cikotic/PIXSELL

Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman" danas je po peti puta ove godine organiziralo "Dan otvorenih vrata" za roditelje i srednjoškolce potencijalne nove kadete i kadetkinje. 70 -tak roditelja i srednjoškolaca pomno je razgledavalo kampus i tražilo informacije.

Hrvatsko vojno učilište "DR Franjo Tuđman" u akademskoj godini 2018 – 19 upisivat će kadete i kadetkinje za preddiplomske sveučilišne studijske programe vojno vođenje i upravljanje i vojno inženjerstvo.
Kadetkinja Kristina Stanišić koja je na samom kraju studija vojnog vođenja i upravljanja te tvrdi: "To je prekrasno iskustvo nakon kojega postajete i bolji čovjek. Rad i obuka u učilištu donosi vam nove vještine i prijateljstva do kraja života."

Juraj Kostenko nakon četiri godine bit će časnik koji je osposobljen za zadatke vojnog inženjerstva. "To su zadaci koji se mogu ispuniti. Svi oni koji to hoće uz malo truda i discipline mogu uspješno odraditi do kraja."

A da interesa za ova zvanja ima. Naime , za iduću školsku godinu za kvotu od 40 kadeta kandidata za vojno vođenje i upravljanje stiglo je čak 460 prijava. Za zahtjevniji studij vojnog inženjerstva između 170 kandidata tražit će se njih 70 najkvalitetnijih.