Danas besplatan javni prijevoz u Zagrebu

Danas besplatan javni prijevoz u Zagrebu

Jurica Galoic/PIXSELL

Javni prijevoz u Zagrebu danas je do ponoći besplatan u čast hrvatske nogometne reprezentacije i zbog njezina dočeka. Do ponoći je besplatno i parkiranje osobnih vozila na parkiralištima Gredelj - Strojarska i Paromlin. Tako je odlučio gradonačelnik Milan Bandić.

Time se, ističu iz Gradske uprave, dodatno olakšava dolazak navijača iz svih dijelova Hrvatske, ali i drugih zemalja, do središnjeg gradskog trga, kao i cjelodnevni boravak u Zagrebu.

Zbog očekivano velikog broja ljudi, osobito u gradskom središtu, iz Gradske uprave apeliraju da se u centar grada dolazi isključivo javnim prijevozom.

Posebna parkirališna mjesta, posebice za autobuse, osigurana su na zapadnoj i istočnoj strani Zagrebačkog velesajma, od kuda će voziti izvanredna linija ZET-a do terminala Glavni kolodvor.

Parkiranje osobnih vozila besplatno je na parkiralištu Gredelj-Strojarska, gdje je raspoloživo 500 parkirališnih mjesta, kao i na parkiralištu Paromlin, s također više od 500 mjesta te ispred Robnih terminala na Jankomiru.