Danas do 19 sati možete darovati krv pa dođite svi u Petrovu 3!

Danas do 19 sati možete darovati krv pa dođite svi u Petrovu 3!

Nikola Cutuk/PIXSELL

U Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu u Petrovoj 3, u organizaciji Udruge darivatelja održava se humanitarna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Iako zaliha ne nedostaje, akcija je organizirana preventivno, kako u vrijeme blagdana ne bi došlo do nedostatka. Krv možete dati danas

Na godišnjoj razini potrebno je prikupiti 200 tisuća doza kako bi se u Hrvatskoj zadovoljile sve potrebe. A svakog dana je oko 700 onih kojima je krv potrebna. Ova akcija se organizira zbog teške situacije sa zalihama krvi u blagdansko vrijeme, kada je zbog broja neradnih dana, drastično smanjen broj darovanih doza.

Neke doancije ne smiju kasniti i potrebiti moraju dobiti svoj lijek života. Zato smo mi svi tu! Hrvatska je jedna od rijetkih država koja može od svojih dobrovoljnih darivatelja krvi osigurati sve zalihe, ali pošto kao nacija starimo i mladi se sele potrebno je raditi na stvaranju nove generacije darivatelja krvi, rekao je predsjednik Udruge darivatelja, Tomislav Glušić.

No, zaliha je dovoljno i straha od nedostatka nema, istaknula je ravnateljica Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, Irena Jukić. Zahvaljujući dobrim ljudima mi zaista preko cijelog Adventa nismo imali nikakvih problema sa krvi. Zaliha ne nedostaje i dokle god je ovako dobrih ljudi će ih biti, a u Hrvatskoj je zaista veliki broj dobrih ljudi!

S današnjim darivanjem, gospodin Jadranko Račić, krv je dao 346. put. Kao najaktivniji član Udruge darivatelja krvi rekao je kako to čini jer mu to predstavlja veliko zadovoljstvo i veselje jer zna da nekome pomaže i još više jer time nekome sigurno spašava život.

Krv možete donirati u Petrovoj 3 svaki dan, a danas sve do 19 sati znajući kako ćete sigurno nekome darovati najhumaniji poklon za Božić.