Danas pozitivnih 418, četiri više nego jučer, troje iz privatnog Doma

Danas pozitivnih 418, četiri više nego jučer, troje iz privatnog Doma

Foto:HRT

Tijekom jučerašnjeg dana u Zagrebu je bilo 198 novotestiranih osoba, od kojih su četiri pozitivne, a koronavirus je jutros prodro u jedan privatni dom za starije i nemoćne osobe, objavljeno je danas na konferenciji za medijeStožera civilne zaštite Zagreba.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar rekao je da od danas ujutro imamo proboj u privatni dom za stare i nemoćne od 110 korisnika, o čemu su izvješteni s Klinike za infektivne bolesti.  Gradonačelnik Milan Bandić rekao je da je situacija u domovima pod kontrolom Grada još uvijek pod kontrolom. Na novinarsko pitanje o kojem domu se radi Bandić je odgovorio je da oni mogu dati podatke za Zagreb, te da to nije u ingerenciji Grada. Dodao je da su podijeljena zaštitna sredstava i u privatne domove, koji ih dosad od Grada nisu tražili niti je takav bio naputak Stožera.

Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić rekao je da je zadnja 24 sata deset osoba kršilo mjere samoizolacije, od kojih jedna u Gradu Zagrebu, a ostale na području Zagrebačke županije. Na nadzornim punktovima zatečeno je 45 ljudi koji nisu imali propisanu propusnicu. Na koronavirus je i dalje pozitivno 11 policijskih službenika i jedna državna službenica.